Детаљ из трке

На хиподрому у Касидолу, на Тодорову суботу, одржан је ревијални тркачки дан, чиме је отворена сезона коњичког спорта у пожаревачком крају. Укупан наградни фонд за три галопске трке износио је 290.000 динара, а организатори надметања били су Коњичко друштво „Кнез Михаило“ и Коњичка секција Касидол, уз покровитељство Града Пожаревца.

Ревија парадних запрега

У првој трци под називом „Меморијал Зорана Ивића Мигље“ на стази дугој 1.200 метара од старта до циља водило је љубичевско грло Рондина са џокејем Милошем Милојевићем. Трка је добијена у времену 1.09,9. Пехар организатора директору ЈП „Љубичево“ Мирку Стојановићу уручио је председник Коњичке секције Касидол Саша Степановић, док је пехар породице Ивић уручио Кристијан Ивић, праунук Зорана Ивића Мигље. Другу позицију заузело је грло Felly, док се на трећем месту обрело грло Elegie.

„Меморијал Зорана Ивића Мигље“

 Уследило је главно галопско надметање на дистанци од 1.600 метара „Свети Тодор“, у којем је у времену 1.40,7 тријумфовала Varenna Storm са јахачем Дарком Љубомировићем. Осим новчане награде од 65.000 динара првопласираном тиму, браћи Арифовић, припао је пехар који им је уручио градоначелник Пожаревца Саша Павловић. Други кроз циљ пројурио је Iconist, док је трећу позицију заузео Menphis.

Победници главне трке „Свети Тодор“

Тријумфом Јупи Роада са јахачем Луцом Васиљевићем, у трци „Пехар села Касидола“ завршен је тркачки дан. Време победника на хиљаду метара, 59 секунди 4 десетинке, а за њим кроз циљ су пројурили Evidence и Embacadero. Пехар власнику Саши Степановићу уручио је заменик градоначелника Пожаревца Предраг Мијатовић. У паузама између трка продефиловала је парада од 23 запреге и свим учесницима ревије додељени су пехари и дипломе.

Најуспешнији у трци „Пехар села Касидола“

                                                                                      Д.Динић

Share.

1 коментар

Leave A Reply

Skip to content