2020-04-21T12:02:43+02:00 21. априла, 2020. 12:02 |

На Ускрс: Антић и Грчић са рударима копа „Дрмно“

                                                           Министар и в.д. директора ЕПС-а на Површинском копу „Дрмно“

Александар Антић, министар рударства и енергетике Србије, и Милорад Грчић, в. д. директора ЈП „Електропривреда Србије“, прославили су Ускрс са радницима на Површинском копу „Дрмно“ у Kостолцу. Kако су истакли током обиласка, производња ЕПС-а је сачувала енергетску стабилност земље, што је основ за функционисање целе државе.

Антић и Грчић честитали су Ускрс запосленима у ЕПС уз најбоље жеље и захвалност на великом раду, труду и енергији који улажу током ванредног стања.

– У борби против невидљивог непријатеља, ови, у широј јавности невидљиви људи, који обезбеђују производњу угља и електричне енергије, наши су хероји, рекао је Антић, и додао:

– Организовати систем да сваког дана у производњи угља и електричне енергије учествује око 20.000 људи, који долазе на посао, уз све прописане мера заштите, да би се производња несметано одвијала, врхунски је напор и одличан резултат.

– Рудари су увек у најтежим временима пример како се помаже држави, како се брани држава и како се ради без обзира на отежане околности. Хвала им на издржљивости коју су показали у претходних месец дана. Хвала свима у производњи у ЕПС-у. Сигуран сам да њихов ниво свести да, ако стане производња електричне енергије, стаје све – болнице, домови здравља, полиција, установе, управо даје снагу целом ЕПС-у, рекао је Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“.

Антић и Грчић су нагласили да је држава показала да функционише у пуном капацитету и бори се на изузетан начин против вируса, који је зауставио цео свет. Рад у пуном капацитету наставиће се и у наредном периоду, а посебно је добро што се у наредним недељама очекује постепено попуштање рестриктивних мера државе, које су омогућиле да се на добар начин бори против вируса.

Такође су истакли да се држава окреће покретању привреде и јачању економије, а рударство и енергетски сектор даће снажан допринос. Рудари „Kолубаре“ и „Дрмна“ остварују одличне резултате од почетка године. За око 450.000 тона боља је производња у односу на претходну годину. Како су најавили, рударство и енергетика ће и у 2020. години имати одређени ниво раста и даће снажну подршку напорима државе да се привреда опорави што пре.