2021-03-24T14:40:26+01:00 24. марта, 2021. 14:40 |

Начелник пожаревачке Градске управе поднео оставку

Пожаревац ће ускоро добити новог начелника Градске управе. Оставку на место начелника Александар Симоновић поднео је у понедељак 22. марта, како каже,  искључиво из личних разлога. Градско веће је данас донело решење којим се утврђује престанак његовог рада. Истовремено је донета одлука о спровођењу јавног конкурса за попуњавање овог радног места, а до окончања поступка, послове начелника Градске управе обављаће Симоновићева заменица  Ивана Пауновић.

Иначе, Градска управа Пожаревца од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе награђена је за најбољу градску управу у 2019. години.  Награда је добијена за одговорно управљање јавном својином Града Пожаревца и по том основу додељена су јој средства у износу од 2.600.000. динара од којих су набављена средства и опрема за рад.

Симоновић истиче да му је осим ове указана и велика част на прослави 190 година постојања Гарде Војске Србије.

– Ађутант председника Републике Србије, командант Гарде Војске Србије, генерал-мајор Миломир Тодоровић, уручио ми је захвалницу за Град Пожаревац и на истој церемонији доделио ми признање на лично име, за изузетан допринос части и угледу Гарде војске Србије и оснаживање сарадње са овом елитном јединицом Војске Србије, рекао је Симоновић похваливши сарадњу са свим министарствима, поготову са Министарством  државне управе и локалне самоуправе.

Симоновић ће своју пословну каријеру наставити у адвокатури.