2017-10-04T09:24:18+02:00 3. октобра, 2017. 12:21 |

НАГРАЂЕНИ ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ

У ОРГАНИЗАЦИЈИ ШКОЛСКЕ УПРАВЕ ПОЖАРЕВАЦ                     

  • Позлаћене кованице са ликовима знаменитих личности Србије добило 49 ученика основних и средњих школа у Браничевском округу

У Пожаревцу су уручене награде ученицима основних и средњих школа са територије Браничевског округа, који су протекле школске године понели титулу најуспешнијих у генерацији. Том приликом, промовисани су успеси и истакнуте вредности најбољих ученика у школској 2016/17. години.

Свечана додела награда, за укупно 37 ученика основних и 12 ученика средњих школа, у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја – Школске управе Пожаревац, одржана је у концертној сали Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

       Присутним ученицима, родитељима, наставницима и директорима основних и средњих школа обратио се Велиша Јоксимовић, руководилац Школске управе, који је и уручио награде – позлаћене кованице са ликовима знаменитих личности Србије. Том приликом је упутио похвале ученицима који су у својим школама проглашени најбољима у генерацији. Честитајући на добијеним признањима, пожелео је ђацима да и у даљем школовању буду најбољи, те да постану стручњаци у свом послу и угледни грађани, који ће својим радом давати пример другима и доприносити  развоју заједнице. Свечаности су, уз ученике, родитеље и директоре школа, присуствовали и просветни саветник Драшко Грујић, као и просветни инспектор Дејан Илић.

У музичком делу програма наступали су ученици Музичке школе: Јован Петровић, Коста Богдановић, Марија Цакић, Урош Божиловић, Павле Павловић и Сара Спречаковић. Програм је водила Драгана Костић Милутиновић, помоћник директора Музичке школе и саветник – спољни сарадник Министарства просвете, науке и технолошког развоја.