2019-10-24T17:33:42+02:00 24. октобра, 2019. 17:28 |

На играма „Забрањено старење“ трујумфовали војни пензионери

У организацији Савета за бригу о старим лицима, Спортског савеза Града Пожаревца и под покровитељством Града Пожаревца, у Спортском центру одржане су друге по реду спортске игре „Забрањено старење“, посвећене старијим суграђанима.

Председник Савета за бригу о старим лицима Града Пожаревца Золтан Ваштаг је нагласио да ово спортско такмичење трећег доба у основи носи обележје културе умешности живљења у старости.

-Духовна снага и физичко кретање су најбољи лек за успешан и достојанствен живот човека, усклађен са унутрашњим и спољним светом. У целини гледано, спортско такмичење трећег доба представља нови однос према старости и старењу, а тиме и промену саме улоге свих удружења и организација старих лица и пензионера, рекао је Ваштаг. Он се овом приликом захвалио грдоначелнику Пожаревца Банету Спасовићу, председнику Скупштине града Бојану Илићу, чланици Градског већа задуженој за спорт Ани Миљанић, председнику Спортско – рекреативне асоцијације Банету Дмитровићу и организацији „Треће доба“ из Београда.

Председник Скупштине града одиграо је симултанку

У име новоизабраног председника Савеза пензионера Србије проф. др Андрије Савића, успех такмичарима пожелео је Милорад Јовановић, члан Извршног одбора Савеза. Он се захвалио градском руководству на изванредно организованим играма и позвао такмичаре на фер плеј са жељом да постигну добре резултате и да се лепо друже.

Овогодишње спортске игре отворио је председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић одигравши симултанку на шест шаховских табли са такмичарима.

-Природу не можемо зауставити, али можемо учинити наш живот квалитетнијим, казао је између осталог Илић.

Током манифестације 12 екипа са територије браничевског округа се такмичило у штафетном брзом ходању, прецизном шутирању на мали гол са дистанце од 10 метара, прецизном шутирању на кошаркашки кош са слободног бацања, у пикаду и шаху. Свеукупни победник такмичења је екипа војних пензионера, друго место је припало Удружењу пензионера Костолац, док је треће место освојила екипа „Старосни пензионери Пожаревац“.

                                                                                  Д.Динић