Од 15. до 19. фебруара, у Спортском центру Пожаревац организован ће бити програм под називом „Спортски мини распуст“ намењен деци основношколског узраста са територије Града Пожаревца.

Током пет дана сви заинтересовани моћи ће да се опробају у кошарци, фудбалу, рукомету, одбојци, стоном тенису и зумби. Програм ће водити дипломирани професори Факултета спорта и физичког васпитања.

О предстојећим активностима у пожаревачком Спортском центру, на данашњој конференцији за медије говорили су руководилац спортског сектора Маргита Марковић и организатори програма Марко Вељковић и Милош Јовић.

-Спортски центар Пожаревац одувек се трудио да изађе у сусрет спортским клубовима, спротистима, спортским радницима… Обзиром да смо у неком тренутку били више оријентисани на професионални спорт, морам да истакнем да смо се одувек трудили да за време школских распуста организујемо и програм за децу. У претходном периоду нажалост нисмо располагали довољном радном снагом, није било стручног кадра, међутим и тада смо успевали да организујемо спортске догађаје током распуста, између осталог и бесплатне групне тренинге кошарке, рекла је Маргита Марковић и додала да је „Спортски мини распуст“ намењен искључиво основцима који воле и желе да се опробају у неком од спортова. Такође, она је нагласила да је децу за бављење спортом неопходно анимирати што раније, још од вртићког периода.

Сатница Спортског мини распуста

Кошарка – велика сала Спортског центра (9 – 10 часова)

Фудбал – велика сала Спортског центра (10 – 11 сати)

Рукомет – велика сала Спортског центра (11 – 12 часова)

Одбојка – велика сала Спортског центра (12 – 13 часова)

Стони тенис – хол Спортског центра (10 – 12 сати)

Зумба – мала сала Спортског центра (10 – 11 часова)

 

Овога пута организатори су се фокусирали на групне спортове који ће се због хладног времена тренирати у хали. Током топлијих дана акценат ће бити на гимнастици, пливању, атлетици, спортовима који ће моћи да се одвијају на отвореном.

Организатор програма Милош Јовић нагласио је да је целокупан програм за децу бесплатан. Према његовим речима, у оквиру овог програма „Спортски мини распуст“ ученици ће моћи да се опробају у различитим спортовима.

Сви заинтересовани могу контактирати СЦ на број телефона: 012/555 – 177, путем кога ће добити све неопходне информације у вези одржавања Спортског мини распуста.

Вељковић, Марковић и Јовић

На конференцији за медије најављен је још један догађај, концерт Николе Роквића који ће се 8. марта у пожаревачком Спортском центру одржати поводом Дана жена.

Организатор програма Спортског центра Марко Вељковић напоменуо је да је улаз на концерт за све даме бесплатан, с тим што ће приликом доласка на концерт морати код себе да имају улазницу. Карте се могу преузети у Спортском центру.

-Такође, требало би нагласити да ће мушки део публике до 1. марта карте плаћати 400 динара, од 01. до 7. марта 600, док ће на сам дан концерта за улазницу морати да издвоје 800 динара, рекао је Вељковић.
Концерт почиње у 20 часова.

Share.

Comments are closed.

Skip to content