ПОЗНАТИ ИЗГЛЕД И АУТОРИ НАГРАДА НОВОГ ПОЗОРИШНОГ ФЕСТИВАЛА”ВИМИНАЦИЈУМ – МИТОВИ СТАРИ И НОВИ”

 

Управни одбор Центра за културу Пожаревац донео је Одлуку о усвајању логотипа и изгледа главне награде новопокренутог  професионалног позоришног Фестивала ”Виминацијум – митови стари и нови”. Након жирирања, одлучено је да логотип Фестивала буде рад аутора Драгане Купрешанин из Београда, док ће главна награда – „Златна фибула“ бити идејно решење које је израдио Славе Ајтовски из Београда.

– Логотип ће послужити као основа за укупни графички идентитет  који ће се наћи на билбордима , плакатама, каталозима као и свим пратећим штампаницама у оквиру Фестивала    ”Виминацијум – митови стари и нови”, каже директор Центра за културу Пожаревац  Драги Ивић . – Наравно,  „Златна фибула“ ће убудуће  као награда  обрадовати најбољег међу глумцима.

Сам Фестивал ”Виминацијум фест-митови стари и нови” је позивног типа и такмичарског карактера и на њему ће се надметати професионална позоришта како из Србије и Подунавља тако и ширег окружења.  Иначе, продуцент фестивала ”Виминацијум – митови стари и нови” је Град Пожаревац, а организатор Центар за културу Пожаревац.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content