2020-07-23T21:09:08+02:00 23. јула, 2020. 21:09 |

Најбољи у систему ЈП „Србијашума“

Директор Шумско газдинства  „Северни Кучај“ из Кучева Игор Секулић и координатор за односе са локалном самоуправом Ненад Микић одржали  су конференцију за медије на којој су јавности представили резултате остварене у првих шест месеци ове године.

-Са задовољством могу истаћи податак да је са 16. места на коме се налазило наше газдинство пре него што смо преузели одговорност за његово пословање, доспело до места лидера у овом систему, рекао је на конференцији директор ШГ „Северни Кучај“ Игор Секулић и додао:

-Према плану, требало је да остваримо производњу од 62 000 кубних метара дрвне масе, а остварили смо 72 500 м3. Радови на гајењу шума спроведени су на површини од 1400 хектара што представља 105% од плана. Вештачким обнављањем шума третирана је површина од 120 хектара, а то уопште није било предвиђено планом за овај период. Мера неге шума спроведена је на преко 1000 хектара засада. Што се тиче финансијских показатеља, остварен је укупан приход већи од 366 милиона динара. Предвиђања у нето износима у првих шест месеци била су на нивоу од 13 милиона, а на крају календарске године 45 милиона. Ми смо то далеко премашили већ у овом извештајном периоду, за првих шест месеци нето добит износи чак 70 милиона динара! Истакао бих и податак да смо у овом периоду запослили 13 нових радника, рекао је Секулић.

Координатор за односе са локалном самоуправом Ненад Микић говорио је о напорима које Шумско газдинство улаже у подизање квалитета ловног и риболовног туризма на територији којом газдује као и на обнављање постојећих и изградњи нових објеката којима ће поспешити развој ове привредне гране.