2020-07-30T08:46:08+02:00 30. јула, 2020. 08:46 |

Најпопуларнија електротехника

Први уписни рок на Високој техничкој школи струковних студија у Пожаревцу, која је од прошле године део Академије техничких струковних  студија  Београд је завршен. На пет студијских програма, већином на буџету, уписано је 117 студената.


Највеће интересовање средњошколци су показали за смер електротехника и рачунарство, који је и ове године попуњен у првом року. Поред електротехнике пожељан је био и студијски програм машинство где је за други рок остало 7 места као и на прехрамбеној технологији и нутриционизму. Заштита животне средине је готово попуњена, остало је тек 5 места на буџету. Највише слободних места за други уписни рок је остало на пољопривредном смеру, односно студијској групи заштита биља. Директор ВТШСС, др Владан Ђулаковић каже да је упис протекао на нивоу ранијих година.

Владан Ђулаковић

-Задовољни смо бројем уписаних студената поготову због ситуације у којој се тренутно налазимо. Попуњеност буџетских места је преко 85 одсто. У другом уписном року остаје по неколико места за буџет и надамо се да ћемо попунити број самофинансирајућих студената. Карактеристично је да бележимо пораст интересовања за машинство, док је и даље најмање интересовање за пољопривреду мада ту посла има по завршетку школовања.

Други уписни рок организоваће се у септембру. Конкурс ће бити објављен крајем августа на званичном сајту ВТШСС као и у регионалним медијима, најавио је др Ђулаковић. За буџетско студирање остало је на свим студијским групама укупно 33 места и преко стотину за самофинансирање. Пријемни испит, као и у првом року зависно од студијске групе,  организује се из математике, биологије и хемије.

                                                                                                                                Д. Д.