2021-10-03T08:34:42+02:00 3. октобра, 2021. 08:34 |

Најсјајнија медаља припала спорту

Празнина која је због короне минуле године преовладала светом спорта широм планете, те није заобишла ни Олимпијске игре, донекле је попуњена ове године.  Одржавање бројних одложених надметања донело је велику радост спортистима који су жељу за надметањем чекали 365 дана, а тако је било и са учесницима 30. Балканског атлетског ветеранског првенства које је приређено у албанском граду Корча. Посебно поносни на учешће за које је било пријављено малтене 1000 учесника различитих дисциплина су чланови и руководство Атлетског клуба „Драгутин Томашевић“ из Петровца на Млави. 

Зоран Стојановић са бронзаном медаљом на победничком постољу

Наиме, у трци на 5000 метара – категорија М 45 Зоран Стојановић освојио је треће место, док је успех за анале петровачког спорта остварио и као члан Репрезентације Србије. Наиме, Стојановић је као део српске штафете 4 х 400 метара, који су чинили још Душан Ступар, Драгиша Русов и Дарко Шапић,  један од носилаца златне медаље. 

Зоран Стојановић

– Упркос томе што се Првенство одвијало у само три дана, свако од нас је у том периоду дао одушка чарима које краљица спортова пружа. Не само то: боравак у Корчи избрисао је све границе, а ми смо били у својеврсном царству дружења, међусобног поштовања и истинског пријатељства. Уз сјајне домаћине и врхунско гостопримство, посебан утисак је да су нас са трибина подједнако бодрили Бугари, Хрвати, Турци, Словенци, Грци, али и ми њих без икаквих предрасуда. Речју, у Корчи је најсјајнија медаља од свих освојених припала спорту, износи своје утиске Зоран Стојановић. 

Штафета Србије

Неизоставно је поменути да је овогодишње Балканско атлетско ветеранско првенство многима донело физичке напоре, умор и болове у мишићима, што је пропорционално старосном добу учесника. Но, чињеница да је већина учесника у срединама одакле долазе ангажована на раду са новим надама и младим талентима, Првенство у Албанији дало је нови елан. Две медаље које су овом приликом „удомљене“ у Петровцу на Млави,  неизоставан су подстицај да се око Атлетског клуба „Драгутин Томашевић“ у наредном периоду окупи још више младих који ће уз стручну помоћ тренера кренути стазама здравља, спорта и успеха. 

Влада Винкић