2018-03-19T17:05:31+01:00 19. марта, 2018. 17:05 |

Напао полицајце oдупирући се хапшењу

Припадник Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, који је са колегом интервенисао по пријави да Ј. З. (1981) физички злоставља своју мајку, испалио је хитац у ногу осумњиченог који је покушао да активира експлозивну направу, претећи полицајцима да ће их побити. Осумњичени је претходно једног од полицајаца из патроле ударио електрошокером, а рањен је након што је на полицијске службенике кренуо са експлозивном направом у руци. Претходно су полицијски службеници испалили хитац упозорења у ваздух, али се Ј. З. оглушио о упозорење полицијских службеника.

У претресу куће осумњиченог пронађене су три ручно направљене експлозивне направе, електрошокер, једна импровизована направа налик на пиштољ, боксер и четири ножа.

Осумњичени је збринут у Општој болници у Пожаревцу.

Због постојања основа сумње да је починио кривична дела напад на службено лице у вршењу службене дужности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, Ј. З. ће по отпуштању из болнице уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

ПУ Пожаревац