2021-08-15T10:05:06+02:00 15. августа, 2021. 10:05 |

Наставак међународне културне сарадње

Пожаревачки Хор „Барили“ са диригенткињом мр Каталин Тасић, увеличао је својим наступом пријеме које су, поводом националних празника приредиле амбасаде Арапске Републике Египта и Краљевине Марока у Републици Србији.                             

Настављајући вишегодишњу богату културну сарадњу са бројним дипломатским представништвима пријатељских земаља, Хор „Барили“ је овога пута најпре наступио 28. јула у Народној библиотеци Србије у Београду, поводом националног празника Арапске Републике Египта. У присуству високих званица, дипломатски пријем је својом беседом отворио Њ.Е. амбасадор Амр Алгувејли. У свом говору истакао је културно богатство Србије и њен допринос развоју овог региона и историји света. Изразио је задовољство чињеницом да су последње три прославе националног дана Египта организоване у три водеће институције културе Републике Србије: у Народном музеју, Народном позоришту и Народној библиотеци. Хору „Барили“ је припала част да својим наступом увелича сваку од ових манифестација.                                                         

Амбасадор Краљевине Марока Њ.Е.Мохамед Амин Белхаж приредио је 30. јула у сали „Иво Андрић“ београдског хотела „Метропол Палас“ дипломатски пријем поводом „Дана Крунисања“ – националног празника Краљевине Марока. У присуству високих званица из политичког, верског, културног и јавног живота, као и дипломатског кора, уметнички печат догађају дао је и пожаревачки Хор „Барили“, чији је наступ, на изворном арапском језику, награђен дуготрајним аплаузом.