2020-06-16T09:26:27+02:00 16. јуна, 2020. 09:26 |

Наставак плодне сезоне

ПОЖАРЕВАЧКИ АТЛЕТИЧАРИ НИЖУ НОВЕ УСПЕХЕ

Атлетски клуб „Пожаревац“ је прошлу годину обележио титулом првака Србије на 1.500 метара на кросу коју је изборила Кристина Стојановић, а на Кросу РТС-а клуб је имао укупно највише освојених медаља у односу на све учеснике.Успеси су настављени на Уличној трци у Пожаревцу и Ћуприји.

  На слици: Кристина Стојановић (прва лево) првакиња Србије на 800 метара


Ове године сезона је започета на Белом кросу на коме су победници били Маша Рајић и Вељко Дом. Другопласирани су Јања Ранђеловић и Никола Савић. После ових вредних резултата клуб је добио од града Пожаревца нове просторије, испод источне трибине Градског фудбалског стадиона, као и вредну опрему.

Уследили су наступи на такмичењима у  дворани на државном првенству. Иако клуб нема атлетску стазу, забележени су изврсни пласмани. Освојено је пет медаља, од тога две  златне су биле за титуле првака. Јуниорска женска штафета била је трећа на 4х400 метара, пионири су били најбољи на 60 и  800 метара. Маша Рајић је тријумфовала на 800, а Петар Милошевић на 60 метара. Друга места на 800 метара освојили су Јања Ранђеловић и Вељко Дом.

После паузе због ванредног стања, АК „Пожаревац“ наступио је на отвореном првенству Београда. Поново су млади пожаревачки атлетичари заблистали. Други у трци јуниора на 3.000 метара био је Марко Степановић, док су Маша Рајић, Јања Ранђеловић и Лара Пауновић освојиле прва три места у трци пионирки на 800 метара.

-Идемо даље са истим плановима и амбицијама ка освајању нових медаља и потврђивању  квалитета наших атлетичара и атлетичарки. Радимо свакодневно у истим условима које смо и до сада имали и поред тога не губимо наду да ћемо својим новим успесима допринети још већој афирмацији како саме атлетике, тако и спорта уопште у нашем граду. До краја овог месеца наступићемо на митинзима у Крушевцу и Сремској Митровици, каже тенер Мирослав Јовановић.

                                                                                                                        Р. Сандић