На територији Градске општине Костолцу наставља се са улагањима у спортску инфраструктуру. За ту намену је ове године издвојено 5 милиона динара.

Реконструисани су бетонски спортски терени у Костолцу. Постављена је нова синтетичка мултифункционална тартан подлога на око 900 квадратних метара, на терену за кошарку, на два терена за одбојку и на теренима за мале спортове иза Спортске хале. Тартан подлога је постављена и на терену за баскет, по FIBA стандардима, 15х12 метара (3:3), на Спортско рекреативном центру „Топољар“. Иначе, тартан подлога је отпорна на УВ зрачење и друге атмосферске прилике.

Током прошле године је на теренима за мале спортове иза Спортске хале уређен терен за мали фудбал са вештачком травом. Такође је извршена реконструкција и уређење унутрашњости костолачке Спортске хале. Ове године су санирани терени за кошарку и два терена за одбојку, а најављена је реконструкција два тениска терена. 

Како наводи председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, на овај начин ће спортска инфраструктура комплекса терена иза Спортске хале бити у потпуности уређена за све тимске спортове, а ради безбеднсти и сигурности око поменутих спортских терена постављена је 3Д панелна пластифицирана ограда.

– Градска општина Костолац и Град Пожаревац настављају са улагањима у побољшање спортске инфраструктуре и стварању бољих услова за спортско – рекративни живот грађана. Захваљујући Влади Републике Србије и Граду Пожаревцу, ове године је издвојено 5 милиона динара за уређење спортске инфраструктуре на подручју костолачке општине, наглашава Крстаноски и истиче да с обзиром на уређене терене, како у затвореним објектима, тако и на отвореном, деца, млади, али и остали суграђани могу да уживају у спортским активностима током целе године.

Р. Н. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content