2020-06-03T19:34:38+02:00 3. јуна, 2020. 19:34 |

Наставак уређења пешачке зоне (Објављено 22. маја 1990)

Прошле јесени, за Дан ослобођења Пожаревца, Улица Маршала Тита проглашена је првом пешачком зоном. Такозвани Стари корзо преуређен је за пешаке, постављене су клупе и инсталирана нова расвета.


Према Детаљном урбанистичком плану, са радовима на уређењу и проширењу пешачке зоне, наставља се и ових дана што су нам потврдили и у Јавном стамбеном предузећу. Приступа се сређивању Дринске улице од зграде Општине до Трга ослобођења и Улице Воје Дулића до Дома ЈНА како би се заокружила целина са Улицом Маршала Тита. 

На овим локацијама у току је снимање терена које ће послужити за израду пројектне документације, а у Јавном стамбеном предузећу, које је носилац посла, формирана је стручна екипа која ће радити у сарадњи са службама Општине. У зависности од тога како се буду обезбеђивала средства тако ће се и радити. Одржан је и први састанак са представицима предузећа која су задужена за подземне инсталације око усаглашавања планова. Иначе, Детаљан урбанистички план реконструкције и уређења центра Пожаревца урадио је Институт за архитектуру и урбанизам Србије а руководилац пројекта је професор архитектуре Предраг Цагић. Према садашњим сагледавањима, уређења уже зоне града подсељено у три фазе требало би да траје девет година. Од овог плана се, како истичу у Јавном стамбеном предузећу, неће одустати. 

                                                                                                                                                                            Д.Р.