Прошле јесени, за Дан ослобођења Пожаревца, Улица Маршала Тита проглашена је првом пешачком зоном. Такозвани Стари корзо преуређен је за пешаке, постављене су клупе и инсталирана нова расвета.


Према Детаљном урбанистичком плану, са радовима на уређењу и проширењу пешачке зоне, наставља се и ових дана што су нам потврдили и у Јавном стамбеном предузећу. Приступа се сређивању Дринске улице од зграде Општине до Трга ослобођења и Улице Воје Дулића до Дома ЈНА како би се заокружила целина са Улицом Маршала Тита. 

На овим локацијама у току је снимање терена које ће послужити за израду пројектне документације, а у Јавном стамбеном предузећу, које је носилац посла, формирана је стручна екипа која ће радити у сарадњи са службама Општине. У зависности од тога како се буду обезбеђивала средства тако ће се и радити. Одржан је и први састанак са представицима предузећа која су задужена за подземне инсталације око усаглашавања планова. Иначе, Детаљан урбанистички план реконструкције и уређења центра Пожаревца урадио је Институт за архитектуру и урбанизам Србије а руководилац пројекта је професор архитектуре Предраг Цагић. Према садашњим сагледавањима, уређења уже зоне града подсељено у три фазе требало би да траје девет година. Од овог плана се, како истичу у Јавном стамбеном предузећу, неће одустати. 

                                                                                                                                                                            Д.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content