2018-01-04T14:12:55+01:00 4. јануара, 2018. 14:12 |

Настављена акција поделе ауто седишта

У Центру за културу настављена је акција бесплатне поделе ауто седишта породицама са новорођеним бебама у 2017. години са пребивалиштем на територији Града Пожаревца. За ову племениту акцију која се одвија на иницијативу Савета за безбедност саобраћаја, Град Пожаревац је у 2017. години издвојио 3 милиона динара и до сада је уручено преко 400 ауто седишта.

             Председник Савета за безбедност саобраћаја Драган Станојевић је указао на чињеницу да се на територији Браничевског округа око 70 одсто деце у саобраћају превози на небезбедан начин.

             -У циљу повећања њихове безбедности, Савет за безбедност саобраћаја је донео закључак који је Градско веће оберучке прихватило и покренута је акција да се сваком новорођеном детету у 2017. години поклони ауто седиште. На овај начин омогућава  се безбедно учествовање наших најмлађих суграђана у саобраћају, а уједно се и материјално помажу родитељи. Иначе, ова ауто седишта имају све потребне референце и атесте и веома битно је да се користе на прописан начин, како не би дошло до нежељених последица, казао је Станојевић.

             Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић  истакао је важност правилне употребе ауто седишта, скренувши пажњу родитељима да их обавезно користе и приликом преласка најкраћих дестинација, јер је то најбољи начин да њихови малишани буду безбедни у саобраћају. Он је нагласио да ће Град Пожаревац и у 2018. години наставити са активностима на подизању безбедности деце у саобраћају, тако да ће свако новорођено дете и у текућој години добити ауто седиште.

             -Рачунајући и данашњу акцију поделили смо преко 400 ауто седишта у вредности од 1,8 милиона динара, а укупно за ову сврху у 2017. години одвојено је 3 милиона динара. Наравно, ову акцију настављамо и у 2018. години, јер циљ локалне самоуправе је да помогне брачним паровима да испоштују законске прописе, и истовремено омогући безбеднију вожњу малишанима, закључио је Спасовић.

             Подели ауто седишта, поред градоначелника Пожаревца Банета Спасовића и председника Савета за безбедност саобраћаја Драгана Станојевића, присуствовали су и председник Скупштине града Бојан Илић и чланови Градског већа.

                                                                                                                                      Д.Динић