На великој сцени Центра за културу Пожаревац представом „Отац“, синоћ су настављене овогодишње Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир”. Веома захтеван текст Аугуста Стриндберга у режији Драгане Данде Стојановић изведели су глумци Позоришта “Миливоје Живановић” Центра за културу Пожаревац.

По одлуци жирија који није имао ни мало лак задатак,  признање за сликовито приказани лик припао је Гордани Митић за улогу Дадиље која дубоко осећајући неправду, немоћна да било шта промени, до последњег трена остаје верна свом господару наивно верујући да ће упркос свему, можда све бити као некада.

Носилац Миливојевог штапа је Наташа Илић која кроз лик Лауре, попут какве „жене гује“, вешто и подло манипулишући мужем и веома брзо читавим окружењем, разграђује породичну идилу,  у жељи за личним материјалним богатством. Црв сумње који Лаура убацује у богату аристократску кућу изједа супруга и оца од кога остаје људска љуштура у лудачкој кошуљи и води га ка трагичном скончању.

Чланови пожаревачког позоришта у ишчекивању одлуке жирија

Последња у такмичарском низу је вечерашња представа „На точковима“ Радоја Радосављевића коју превођени редитељским виђењем Александра Тадића изводе чланови Позоришта „Поетски театар“ Обреновац.

Почетак је у 20 часова док се улазнице могу купити у билет сервису Центра за културу Пожаревац.

Фото: Бојан Николић

Share.

Comments are closed.

Skip to content