Сунчица Јовић, Душан Ђурђевић, Ивана Денић

ДУШАН ЂУРЂЕВИЋ ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ „МОША ПИЈАДЕ“ У ЖАГУБИЦИ

Понос и дика генерације коју је ових дана испратила  Основна школа „Моша Пијаде“ у Жагубици је најуспешнији ученик Школе, 8/2 разреда, Душан Ђурђевић из Милатовца..

Какав је осећај бити ђак генерације и да ли је било напорно постићи такав успех?

-Осећај је фантастичан, то је нешто што ћу памтити целога живота. То је највеће признање које ученик може да добије у току свог школовања, свакако је и велика част. Ово признање ме уједно и обавезује да наставим истрајно да радим у току даљег школовања. Мени се чини да није било напорно, око 90 посто градива сам памтио на часовима и већина предмета ми није представљала проблем, а такмичио сам се из предмета који ме занимају и које сам са уживањем изучавао.

Који су ти најдражи предмети и на којим такмичењима си учествовао?

-Највише волим српски језик, хемију и руски језик, али и остале предмете једнако предано учим, јер знам да ће ми све оно што научим у основној школи после и те како требати. На окружним такмичењима из хемије и руског језика био сам најуспешнији. На Републичком такмичењу из руског језика освојио сам другу награду, са омиљеном наставницом Иваном Денић. Из хемије је изостао пласман на вежбама.

Коју средњу школу планираш да упишеш и какви су ти планови за будућност?

-Уписаћу Техничку школу у Жагубици, смер економски техничар. Волео бих у будућности да завршим факултет и будем просветни радник. Надам се да ћу се бавити послом који волим и да ћу бирати циљеве које могу да остварим.

                  

 Како ћеш провести овај распуст?

-Нисам направио прецизан план, али сам сигуран да ћу се одморити пред полазак у средњу школу. На оближњим теренима је увек добро друштво за спортске активности и забаву, у слободно време обожавам да са другарима возим бицикл, а остатак времена ћу искористити за обнављање градива.

Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content