2021-08-03T10:10:29+02:00 3. августа, 2021. 10:10 |

Небојша Зеленовић у Пожаревцу: Зелени договор за Србију

Председник странке „Заједно за Србију“ Небојша Зеленовић и председавајући Отворене грађанске платформе „Акција“, заједно са члановима партнерске организације Покрета „Јасно и гласно“ из Пожаревца на Градском тргу у Пожаревцу разговарали су са грађанима о даљем деловању и „Зеленом договору за Србију“.

„Зелени договор за Србију“ , како су  истакли, пружа одговор на кључна питања како живети боље, не загађивати животну средину, као и питање како грађани могу да одлучују више уз директну демократију у својим градовима, како направити добру здравствену и социјалну политику и квалитетно образовање.

-Акцију организујемо по градовима са циљем да окупимо локалне покрете и организације око најважнијих еколошких тема и понудимо грађанима нове људе на следећим изборима. Мислим да радимо управо оно што грађани очекују, а то је да се окупимо и укрупнимо, јер су појединачно све опозиционе организације доста ирелевантне, рекао је Зеленовић додавши да су у Пожаревцу то људи из Покрета „Јасно и гласно“.

Представница Покрета „Јасно и гласно“ Марија Симић Лазаревић, истакла је да имају одличну сарадњу са два еколошка удружења, Друштвом пријатеља Чачалице и „Совом“, као и да су отворени за сарадњу са другим организацијама и покретима.