Вода у Дрмну, Кинеском насељу, Виминацијуму и објектима Термоелектране „Костолац Б“ у Дрмну може се користити искључиво за санитарне потребе, не и за пиће и кување.

ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац ће у наредним данима цистернама допремати здравствено безбедну воду поменутим насељима и објектима.

На основу резултата испитивања воде, које укључују хидробиолошке анализе, указано да постоји потреба за појачаним надзором биолошких индикатора, како финалне, тако и сирове воде на изворишту ППВ Млава, наводе у саопштењу Штаба за ванредне ситуације Града Пожаревца и додају:

– Упоредо са извориштем Ловац, асанација и хиперхлорисање изворишта ППВ Млава и мреже којом се врши снабдевање са овог објекта, биће извршено од четвртка, 25. априла, од 7 часова ујутро, до недеље, 28. априла, у 24 часа.

– Штаб за ванредне ситуације подсећа да је након што је утврђено присуство гвожђевито – манганозних бактерија које доводе до појаве мириса у води на изворишту „Ловац“ у Костолцу и мрежи којом се снабдевају Костолац, Стари Костолац, Петка и Кленовник и даље на снази препорука да се ова вода као техничка не користи за пиће и припремање хране.

Наглашавају да ће у периоду хиперхлорисања и испирања мреже вода са оба изворишта моћи да се користи ИСКЉУЧИВО ЗА САНИТАРНЕ ПОТРЕБЕ.

На кориснике који се снабдевају водом са изворишта Ловац и ППВ Млава, апелује се да у термину предвиђеном за хиперхлорисање чешће испуштају воду на својим чесмама и славинама како би дезинфекција целокупне мреже била што ефикаснија.

– Уз све до сада предузете мере, потрудићемо се да што хитније решимо проблеме на водоизвориштима. Грађане, молимо да прате званична саопштења и придржавају се инструкција надлежних институција, стоји у саопштењу.

            Р. Н.

 

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content