НА ЗАХТЕВ ЧИТАЛАЦА града Пожаревца

Крајем деведесетих година, у Пожаревцу се велики број људи окупљао у „Бамби парку“,

                         Забележено 1999. године

на којем данас нема ни трага било каквим садржајима, констатује Јана из Пожаревца, са поруком да каква год да је историја тог комплекса, било би штета не искористити такву локацију, простор и инфрастуктуру.

Она подсећа да је „Бамби парк“ био атрактиван комплекс са мањим базеном пуњеним сланом водом, садржајима за децу, тобоганом, дрвеним једрењаком, спортским теренима, киосцима, кафићем и дискотеком на отвореном.

Иначе, „Бамби парк“ или „Бамбиленд“ је у Пожаревцу отворен 4. јула 1999. године, заједничким улагањем концерна „Бамби“ и предузећа „Мадона“ Марка Милошевића, сина тадашњег председника Србије Слободана Милошевића, на земљишту које је уступила тадашња Општина Пожаревац. Међутим, већ 2000. године је затворен. Касније је повремено радио као ноћни клуб, али опет без континуитета.

                           Бамби парк данас

Град Пожаревац је договором са компанијом „Бамби“, 2017. године, постао власник дела земљишта које је припадало концерну, док други део ,,Бамби парка“ од 60 ари, власници нису желели да продају.

Крајем прошле године најављене су конкретне намере Града Пожаревца, према којима се планира да „Бамби парк“ постане спортско- рекреативни комплекс. Како је наведено, спремно је идејно решење о подели на рекреативни и парковски део, авантура парк и спортске терене, уз напомену да ће у том случају власници дела од 60 ари морати да се придржавају урбанистичких и планских докумената.

 

Придружите се и ви 

Позивамо вас да заједно исписујемо рубрику „Слике нашег краја – Некада и сада“, са обухватом Браничевског управног округа. 

Циљ је да упоредо представимо промене које су се дешавале око нас, било да су допринеле напретку или назадовању. Отуда вас позивамо да са нама поделите фотографије призора из даље или ближе прошлости и у актуелном тренутку, уз објашњење о томе шта је представљено на фотографији, каква врста промене, сматрате ли то добрим или лошим примером.

Наглашавамо да је важно да су фотографије ваше, као и да ће их редакција „Речи народа“ користити само за потребе рубрике „Слике нашег града – Некада и сада“, на сајту „Реч народа“, ФБ профилу „Реч народа“ и новинама „Реч народа“.  

Share.

Comments are closed.

Skip to content