2020-11-15T00:29:38+01:00 15. новембра, 2020. 08:29 |

Нема више сметлишта код кучевачке „Млакe“

 И поред неповољне епидемиолошке ситуације, у Кучеву настоје да планиране пројекте у овој години спроведу поготову оне који се тичу квалитетнијег и здравијег живота становника општине. Један од таквих пројеката је и онај који се односи на уклањање дивљих депонија које директно загађују животну околину. 


Удружење грађана „Роми Хомоља“, на конкурсу Националне службе запошљавања пријавило се с Пројекатом „Очистимо дивље депоније“. Пројекат је прихваћен, потребна средства су одобрена, уговори потписани и ових дана једна по једна уклањају се дивље депоније са територије општине. Радови у оквиру пројекта трајаће укупно четири месеца и на њима је ангажовано 13 радника. После  уклоњања  дивљих депонија у атарима месних заједница  Нересница (иза Млина) и Кучајна (поред пута Кучајна – Петровац), ових дана очишћена је и локација у рејону водоизворишта „Млака“ на којој се налазило сметлиште. 

У оквиру истог пројекта Удружење „Роми Хомоља“ очистили су и поток у делу који тече крај Дома здравља и простор у непосредној околини.