2018-08-27T11:30:35+02:00 27. августа, 2018. 11:30 |

Никола Савић добитник стипендије на ИТ Академији

ПРИЗНАЊЕ МАТУРАНТ У ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКЕ  ШКОЛЕ У ПОЖАРЕВЦУ

Kомпанија ЛИНK груп у сарадњи са ​ Фондацијом престолонаследника Александра Карађорђевића за образовање и културу​ одабрала је 25 матураната, ђака генерације, са територије Србије и Републике Српске који ће добити бесплатно школовање на ​ ИТ Академији . Сви ђаци заинтересовани за једногодишње школовање слали су пријаве и мотивациона писма до 15. јула. И ове године је владало велико интересовање за ​ ИТ обуке​. Међу 25 одабраних кандидата нашао се и  Никола Савић из пожаревачке Економско-трговинске школе.

ИТАкадемија, коју ће будући полазници моћи да похађају онлајн, помоћу најсавременије платформе за учење на даљину, ради по званичном овлашћењу испитног одељења Кембриџ  универзитета.

Краљевска породица Kарађорђевић, престолонаследник Александар и принцеза        Kатарина, угостила је 29. јуна на Белом двору више од 600 најбољих матураната из Србије и                Републике Српске на пријему који се одржава већ седамнаесту годину.

   Свечаности су присуствовали и министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије  Младен Шарчевић и министар просвете и културе Републике Српске  Дане  Малешевић.