У Предшколској установи „Галеб“ у Петровцу на Млави, у оквиру Пројекта „Унапређење прехрамбено-технолошких услова у окружењу најмлађих“ пристигла је опрема за обнову  кухиње и вешераја. Вредност комплетне инвестиције је 14.600.000 динара. Пројекат је финансиран од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе које је обезбедило 13.900.000 дината и Општине Кучево, која је из буџета дала 700.000 динара. Реновирани део Предшколске установе обишли су ових дана народна посланица Наташа Ивановић, помоћник председника Општине Борис Гвоздић, шеф кабинета председника Општине Христина Ђорђевић и шеф Одсека за локално економски развој Милена Рајковић. Угостила их је директорка ПУ „Галеб“ Данијела Лазић.

       Пројектом је предвиђена набавка потпуно нове опреме за кухињу и вешерај. Помоћник председника Општине Борис Гвоздић је овом приликом рекао да ово није први пројекат који се реализује са ресорним министарством.

   -У 2022. години имали смо и пројекат увођења „Е скупштинског система“ за који је издвојено око 16.500.000 динара, а у последње три године ово је пети пројекат који реализујемо са Министарством државне управе и локалне самоуправе. Поред овог пројекта, из буџета Општине опредељена су и средства за набавку аспиратора за кухињу у износу од 510.000 динара.

     Након поплаве 2014. године, већина уређаја у кухињи је поправљена, а мањи део је обновљен. Од тада није било нових улагања. Са набавком нове опреме, повећан је капацитет и побољшани квалитет припремања хране и услови рада  запослених.

   -Један од најзначајнијих чинилаца за правилан раст и развој, очување и унапређење здравља деце је правилна исхрана. Нова опрема помоћи ће да се побољша квалитет припреме хране, као и да се повећа разноврсност оброка, рекла је директорка Данијела Лазић.

     Што се тиче опремања вешернице набављене су савремене машине за прање и сушење веша, као и професионална опрема за пеглање, чиме су значајно унапређени хигијенски услови у вртићу. Новом опремом повећана је и енергетска ефикасност, с обзиром на то да су сада сви уређаји нове генерације и енергетски ефикаснији.

     Народна посланица Наташа Ивановић истакла је да је и овај пројекат један од оних којима се подстиче  популациона политика:

   -Са овим пројектом, поправили су се услови у којима живе и уче наши најмлађи. Вртићи су посебно важни за останак младих, јер када се инсистира на наталитету, односно повећању броја деце, важно је да младим родитељима и породицама омогућимо потпуни сервис. Важан део ове приче о популационој политици је и изградња новог вртића, на чему радимо. Суштина је да предшколска установа добије много боље услове за рад и да се подигне стандард боравка деце у вртићу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content