2019-07-17T11:06:51+02:00 17. јула, 2019. 11:06 |

Нова паркинг зона око стамбених зграда

Директорка Марија Паповић

Ускоро нова Б зона наплате паркирања

ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац ускоро уводи нову Б зону наплате паркирања. Реч је о зони наплате паркирања која ће бити уведена у блоковима зграда у центру града. Паркирање ће бити ограничено на 2 часа, цена започетог часа биће 60 динара, а станари у тим блоковима имаће право на повлашћену  паркинг карту по цени од 380 динара на месечном нивоу.

 

НОВА Б – ЗОНА

НАПЛАТЕ ПАРКИРАЊА

 МАКСИМУМ 120 МИНУТА

ЦЕНА 60 ДИН/ЧАС

СТАНАРСКА КАРТА 380 ДИНАРА

                      

– Интересовање станара у центру града за овај пројекат је велико, јер заиста годинама имају проблем да паркирају у зонама где живе, с обзиром на то да су паркинг простори у блоковима зграда у центру града бесплатни за коришћење. Увођењем нове Б зоне ови паркинг простори биће растерећени, јер ће то бити најскупља паркинг зона у граду и на тај начин ове паркинг просторе вратићемо станарима, а свима онима који долазе у центар града да заврше неку обавезу на сат или два омогућићемо да у сваком тренутку могу да нађу слободно паркинг место. За сада су у плану паркинг простори у блоку зграда у Улици Чеде Васовића, тзв. блок зграда „Ђура“, затим паркинг простор у Улици Моше Пијаде, иза „Матијевића“, који се простире до Улице Браничевски сквер и паркинг простор у Синђелићевој улици, након завршетка радова у истој. Поред тога што ћемо на овај начин решити проблем паркирања у центру града, такође ћемо ове паркинг просторе и уредити пре него што се уведу у систем наплате, каже Марија Паповић, директорка ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац.

Паповић је позвала све стамбене заједнице које имају поменути проблем да  се у што краћем року обрате Паркинг сервису, како би што пре приступили изради пројеката за све планиране локације.