Компанија „Дунав осигурање“ отворила је нову пословницу у Голупцу. Овај пословни простор реновиран је и опремљен по највишим стандардима, а његова функционалност биће у потпуности усмерена ка потребама локалне заједнице и грађана за осигурањем. Према речима Војкана Илића, директора Главне филијале „Дунав осигурања“ у Пожаревцу, отварање нове пословнице у складу је са стратешким опредељењем и посвећеношћу ширењу пословне мреже највеће националне осигуравајуће куће и јачању њене позиције у Браничевском округу.

           -Настојимо да препознамо потребе наших клијената, што нам је посебно важно јер припадају свим тржишним сегментима, почев од индивидуалних осигураника – физичких лица, преко предузетника, малих и средњих предузећа, образовних, спортских, здравствених и других организација, органа локалне самоуправе, па све до највећих националних компанија и система као што је ЕПС – „Термоелектране и копови Костолац“. Планирали смо да до краја ове године, али и у годинама које следе, побољшамо продају осигурања у Браничевском округу. Наш циљ је да надмашимо премију од 630 милиона динара која је на подручју ГФО Пожаревац остварена у 2017. години и да на тај начин дамо допринос укупним резултатима „Дунав осигурања“. Наша компанија синоним је за осигуравајућу делатност у Србији и тржишни лидер са учешћем од 26,8 одсто у укупној премији, и чак 33 процената у неживотним осигурањима. У претходној години продали смо готово 1,9 милиона полиса и остварили премију већу од 200 милиона евра. Акционирима смо исплатили дивиденду по основу добити утврђене у финансијским извештајима Компаније за 2017. годину, а Република Србија као највећи појединачни акционар добила је 510,34 милиона динара, казао је Илић.

           Поред новоотворене пословнице у Голупцу, мрежу Главне филијале „Дунав осигурања“ у Пожаревцу чине и пословни објекти у Пожаревцу, Костолцу, Петровцу, Жабарима, Малом Црнићу, Жагубици, Кучеву и Великом Градишту.

           Заменик председника Општине Голубац Саша Марјановић изразио је задовољство што је Компанија „Дунав осигурање“ поново на директан начин преко своје новоотворене пословнице  присутна на овом подручју и изразио наду да ће сарадња бити још успешнија.

           -„Дунав осигурање“ је велики пријатељ и донатор Општине Голубац. Подсетићу да је након поплава 2015. године ова компанија уз учешће још неких донатора помогла да се изгради нови вртић. Локална самоуправа кроз одређене мере подстиче пољопривредну и сточарску производњу и верујемо да ће се у наредном периоду и „Дунав осигурање“ укључити на одговарајући начин у тај пројекат. Надам се да ће грађани максимално искористити субвенције које им Општина даје и да ће користити услуге наше националне осигуравајуће куће која има дугу традицију, казао је Марјановић.

           Вршилац дужности директора Туристичке организације Општине Голубац Милен Богојевић је истакао да ће отварањем пословнице „Дунав осигурање“ бити још ближе грађанима, туристима и целој Општини.

           -Тешко је рећи нешто што грађани већ не знају о овој компанији која је лидер на тржишту осигурања. Туризам је препознат као једна од важнијих ставки у стратешком развоју Општине Голубац и у том контексту присуство „Дунав осигурања“ је неопходно и јако корисно и за туризам и за целу Општину, закључио је Богојевић.

           Нова пословница „Дунав осигурања“ у Голупцу налази се на Голубачком тргу број 1, а биће отворена за клијенте од 8 до 16 часова сваког радног дана.

                                                                                                                Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content