Штаб за ванредне ситуације Града Пожаревца на данашњој седници донео је нове одлуке, а једна од њих је и да се ограничава радно време у угоститељским објектима на територији Града на период од 8 до 17 сати.

Обуставља се и рад Дневног центра за децу и омладину који функционише у склопу Центра за социјални рад док траје ванредно стање. Такође, Штаб је упутио препоруку послодавцима родитеља и старатеља корисника Центра да се ослободе радне обавезе у периоду док траје ванредно стање.

Донет је закључак и предлог Градском већу да се за 350 корисника Центра за социјални рад који су материјално угрожени  обезбеде хигијенски и ланч пакети у периоду од два месеца. Дељење пакета обављаће Црвени крст по списку Центра за социјални рад Пожаревац.

Градском већу предложено је и да се обезбеди 700 хигијенских пакета вредности од 1.000.000. динара за садашње кориснике Црвеног крста Пожаревац.

Штаб је упутио препоруку руководству и Управном одбору Предшколске установе Љубица Вребалов да се не наплаћује услуга чувања деце док траје ванредно стање.

Након “бувље” забрањује се и рад „сточне пијаце“ док траје ванредно стање.

Share.

Comments are closed.

Skip to content