2018-12-09T19:30:35+01:00 9. децембра, 2018. 19:30 |

Новембар 1988. године: Чолаковић кандидован за генералног секретара ФСС

Одлуком Председништва ОФС Пожаревац, секретар овог савеза Љубиша Чолаковић предложен је за секретара ФС Србије. Процењује се да би он ту функцију успешно обављао полазећи од његовог богатог фудбалског искуства и изванредног познавања фудбаских прописа и фудбалских збивања у Србији.

Подсетимо да је Чолаковић двадесет година активан фудбалски радник од чега преко десет година ради професионално као секретар ОФС Пожаревац. У међувремену, успешно је обављао и функције секретара Међуопштинског, а једно време и Регионалног фудбалског савеза као и многих лига од Регионалног до Републичког ранга такмичења, а био је и на дужностима секретара општинских и међуопштинских савеза фудбалских тренера и судија. Припадају му заслуге за масовност у фудбалском такмичењу на подручју Општине Пожаревац и читавог Подунавског региона. Посебно се истакао у организовању такмичења млађих селекција (пионира и омладинаца) што га је афирмисало у читавој Републици, па и шире.

            Чолаковић је, подсетимо се, био и истакнути омладински активиста, вишеструки ударник на ОРА, десет пута командант омладинских радних бригада на СОРА. Ангажовао се и као члан СКЈ и као активиста ССРН.

Нема сумње да је сам предлог велико признање овом спортском раднику, који уз фудбал воли и стони тенис, одбојку, атлетику… Једно време био је ангажован и у ДТВ „Партизан“. Евентуални избор Чолаковића за генералног секретара ФСС не само да би био признање њему лично за двадесетогодишње ангажовање и спортски ентузијазам, већ и признање фудбалу и Општини Пожаревац и Подунавском региону.

 Д. Б.