Одборници су на последњем скупштинском заседању дали сагласност на измену ценовника пожаревачког Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“. Утврђена је цена за повлашћену паркинг карту за запослене чији се пословни простор налази у зони паркирања, за прву зону у висини од 1700 динара, а за другу зону 1350 динара. Ово право остварују запослени у Хитној медицинској служби, Полицијској управи, Војсци Србије, Ватрогасној служби, затим запослени у органима Града Пожаревца, предузећима која обављају комуналне делатности, инспекцијским органима, Центру за социјални рад и Црвеном крсту.

Паркинг гаража у Таковској улици

Такође, Скупштина је прихватила да се цена за започети час паркирања изједначи за сва затворена паркиралишта на износ од 60 динара, због припреме промоције нове услуге за затворена паркиралишта „припејд“ паркинг картице. Овом картицом корисници ће моћи унапред да уплате одређен број сати паркирања на затвореним паркиралиштима, уз одређене попусте.

У ценовник услуга додато је и ново паркиралиште, простор унутар царинског реферата Пожаревац – царинарница Крагујевац, у Улици Ђуре Ђаковића. За двадесетчетворочасовно паркирање цена за лака теретна возила до 3,5 тона је 1000 динара, а за средња и тешка теретна возила масе од преко 3,5 тона 1400 динара.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content