2021-03-18T09:06:28+01:00 18. марта, 2021. 07:45 |

Нови изглед костолачког парка

Градски парк у Костолцу биће у потпуности реконструисан. Идејно решење представљено је прошле недеље, у просторијама Градске општине. 

Парк у Улици Боже Димитријевића, преко пута пијаце, формиран је седамдесетих година прошлог века . Према најавама председника ГО Костолац Серџа Крстаноског, локална самоуправа ће уложити средства у реконструкцију, којом ће град бити лепшег и модернијег изгледа. Пројектом су предвиђени платои, места окупљања попут дечијих игралишта, травнатих и поплочаних површина, површина за играње шаха, за седење, павиљон за едукацију и догађаје. 

Планирана је реконструкција постојећих и постављање нових пешачких стаза, формирање нових тргова са разноврсним активностима за дечију игру, разоноду, одмор и културу. На месту садашње трасе пруге предвиђена је бициклистичко – шетачка стаза, која се протеже од главне телефонске централе до моста, који ће бити уклоњен и на његово место постављен кружни ток. У оквиру градског парка предвиђено је да се постави јавни соларни пуњач мобилних телефона и других уређаја, који пружа бесплатну уcлугу грађанима и представља иновацију и симбол паметних градова, речено је током представљања идејног решења реконструкције костолачког Градског парка, које је припремила ваљевска фирма „Хармонија пројект“.

А. М. 

Фото: Градска општина Костолац