У великој сали Центра за културу, 24. априла одржана је изборна Скупштина Градског одбора Српске напредне странке на којој је једногласно за председника изабран др Миодраг Степановић.

Степановић се захвалио свим делегатима и члановима  странке, на како је рекао једногласној, неподељеној и потпуној подршци да буде изабран за председника Градског одбора Српске напредне странке.

Др Миодраг Степановић

-То ме са једне стране чини уистину срећним, а са друге стране повлачи са собом и дозу велике одговорности, пре свега за резултат, а након тога и да се оправда очекивање чланства. Желим да истакнем да смо данас заокружили формирање нашег одбора на начин који показује политичку зрелост сваког члана наше странке. Показали смо да, премда најбројнији, сложни смо као један. Предстоје нам редовни градски избори са пролећа 2024. године, најављују се ванредни парламентарни избори, а могућност одржавања ванредних председничких избора истакнута је од стране председника Александра Вучића. Са епитетом одговорних грађана, пред нама се налази задатак да се за изборе припремамо као да ће бити сутра. Како бисмо одговорили свим изазовима, разговараћемо са сваким нашим грађанином, саслушаћемо и решавати њихове проблеме, јер ми смо ту да учинимо све што је у нашој моћи са циљем да обезбедимо квалитетнији живот сваком становнику града Пожаревца. То ћемо постићи марљивим радом и уз подршку и поверење које нам грађани Пожаревца указују да радимо у њиховом интересу. Поверење се не поклања, поверење се стиче, казао је нови председник.

                                                 ПРЕКО 8.000 АКТИВНИХ ЧЛАНОВА У ПОЖАРЕВЦУ

Он је навео да Градски одбор СНС –а у Пожаревцу броји преко 8.000 активних чланова који у потпуности подржавају политику странке оличену у њеном председнику Александру Вучићу.

-Део смо велике породице која броји више од 700.000 чланова на чијем челу је председник Александар Вучић, који је превазишао форму политичара, уздигавши се у формат државника каквог није било у савременој историји, коме сви чланови странке, као и ја лично, дугујемо захвалност. Морамо остати недељиви, као што то вечерас и показујемо. У свакој политичкој борби морамо приступити са циљем да будемо на првом месту, а ту позицију достижемо у борбеној формацији фаланге, са снагом и спремношћу да будемо целина, будемо једно. Снагом свога ума, побеђујући себе саме, победићемо и друге. Српска напредна странка представља кор странку и кичмени стуб политичког живота наше Србије, истакао је Степановић.

                                                               МИР И СТАБИЛНОСТ ПО СВАКУ ЦЕНУ

Такође, навео је да су у току припреме за ванредну изборну Скупштину СНС-а у Београду, на којој ће се бирати комплетно руководство на челу са председником.

 -Са овог скупа данас смо послали поруку апсолутног и неподељеног јединства, да ћемо као Градски одбор стати иза сваке одлуке врха странке, са жељом и намером да Вучић остане председник СНС -а. Не можемо и не смемо занемарити чињеницу да смо сведоци тектонских промена које се дешавају у свету. Хтели или не, исте имају велики утицај на нашу државу и друштво у целини, као и на свакога од нас. Ситуација је сложена утолико пре што се на нас врши притисак да будемо део једне, односно друге стране са циљем да се дерогира читав корпус правних, етичких и моралних норми, на тај начин што се велики служе висином децибела, а не снагом аргумената. У таквим светским приликама потребно је борити се за интересе једне територијално мале државе, каква је Србија, али велике по народу и нацији чији корени сежу вековима уназад. Морамо бити снажни и јаки као странка, што и јесмо, у намери да пружимо подршку руководству наше државе, оличеној у нашој странци на челу са председником Александром Вучићем. Ми не само да опстајемо, него захваљујући уложеним напорима Александра Вучића у последњих десет година отворено је више фабрика и производних погона, него што је то претходна власт успела да затвори, а затворила је све. Урађено је више путева, изграђено и реконструисано више домова здравља, болница и клиничких центара него у последњим деценијама. Свакодневне борбе и настојање да по сваку цену сачувамо мир и стабилност део су прокламованих вредности наше странке, јер само у таквом окружењу ми као држава и друштво можемо да се развијамо. Живот је непрестана борба у којој нема предаје докле год постојимо. Запамтимо, само уколико смо једно, фаланга је непробојна. Ако нам је већ  унапред суђено да не можемо дуго да живимо, онда оставимо нешто трајно чиме ћемо посведочити да смо и ми некада живели. Живи смо онолико колико нас помињу, по делима и неделима. Резултати сами по себи не морају да значе много, али би било добро да значе и зраче добром. Велико није увек добро, али је добро увек велико, нагласио је др Миодраг Степановић.

                                                       НОВА СЕДНИЦА НАКОН МАЈСКИХ ПРАЗНИКА

Према његовим речима на посебној седници Градског одбора биће изабрани потпредседници и формирани савети.

-Градски одбор избором председника јесте конституисан, али потпредседнике, секретаре, савете и одређене чланове бираћемо после мајских празника.

На питање новинара, да ли могу да се очекују промене на још неким нивоима, с обзиром да је СНС владајућа странка у Пожаревцу, Степановић је одговорио:

„Свака промена је делотворна, ако је промена на боље. О томе да ли ће бити неких промена разговараћемо у нашем одбору, па ћемо видети какву ћемо одлуку донети. У сваком случају реваншизма неће бити, потребно је да будемо мудри и да се саберемо и наравно, да подвучемо црту. Онај ко је добро радио, наставиће да ради. Онај ко не ради добро, мораће место да препусти неком другом“.

Изборној Скупштини присуствовало је 165 од укупно 166 делегата странке, члан Председништва Српске напредне странке и координатор за град Пожаревац Лука Петровић, руководство Града Пожаревца на челу са градоначелником, народни посланици, одборници, директори јавних предузећа и установа и многобројни гости из политичког живота Пожаревца и Србије.

                                                                                    Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content