2018-01-18T09:23:09+01:00 18. јануара, 2018. 09:23 |

Нови прописи помажу инвалидима

Председник Савеза инвалида рада Србије Божидар Цекић, који је и члан Савета Владе Србије и члан Већа самосталних синдиката Србије, боравио је у посети подружници Удружења „Градска организација инвалида рада“ у Пожаревцу. У разговору са председником Удружења Светозаром Божиновићем и члановима Скупштине Удружења, Цекић је подсетио да је последњих година донето више законских прописа који омогућавају боље услове живота и рада инвалида.

– Инвалидима треба створити услове под којима се неће осећати некорисним члановима друштва. О том психолошком моменту треба нарочито водити рачуна, јер je важно да се свако од нас осећа корисним, навео је председник Савеза инвалида рада Србије захваљујући чијем је залагању у овом али и осталим, сродним удружењима,протекле године одржано више округлих столова и трибина. Њихов циљ истоветан је циљу овог састанка, а то је да се помогне удружењима која брину о инвалидима.

Председник Удружења инвалида рада Пожаревац, истакао је важност ове посете нагласивши да ће она умногоме допринети бољем раду овог Удружења.

– Сматрамо да је сада наш најважнији посао да искористимо нове могућности које нам се пружају. Биће зато потребан мукотрпан рад, али ако у нама постоји непоколебљива одлука за напредак, онда нема разлога да сумњамо у успех, закључак је учесника овог састанка.