Од првог марта   у Јавном комуналном предузећу „Комуналне службе“ Пожаревац функционише нови синдикат под називом „Заједница синдиката Србије – Комуналне службе Пожаревац“  чија је председница Маја Ангеловска.Разлог оснивања новог синдиката је, како је истакла Ангеловска, демократизација синдикалних питања, односно давање радницима више прилика.

-Истовремено са другим синдикатима Комуналног предузећа боримо за бољи статус запослених, како би се рад и живот одвијали лакше и удобније у сваком смислу. Ми смо ту за све запослене, да се нађемо нашим радницима увек као помоћ и подршка, а посебно свим чланицама и члановима синдиката. Изражавам велику привилегију да се, у данашње време, заједно са Извршним одбором синдиката, са једне стране и руководством предузећа, са друге стране, борим за наше раднике који обављају најтеже послове, рекла је Ангеловска и додала:

Маја Ангеловска

 -Сложићете се са мном да без возача, хигијеничара, косача, чистача јавних површина, мајстора, механичара, бравара, гробара и радника из делокруга рада нашег предузећа, овај град не би могао да функционише, рекла је Ангеловска. Она је истакла да жели да грађани Пожаревца знају да су радници Комуналних служби увек ту за њих, али истовремено и жели да њихов  рад буде препознат и уважен, поготову након свих рационализација у којима су остали без великог броја запослених.

Председница Ангеловска истакла је да очекује добру сарадњу са директором Марком Марјановићем, а посебно се захвалила председнику Заједнице синдиката Србије – Водовод Пожаревац, Горану Ивковићу, на ангажовању у формирању новог комуналног синдиката. 

-Верујем да ћемо сви заједно започети једно ново поглавље у синдикалним активностима нашег града, рекла је Ангеловска. 

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content