2021-06-02T09:56:23+02:00 2. јуна, 2021. 09:53 |

Новица Митић нови председник „Вукана“

На редовној годишњој Скупштини планинарског клуба Вукан Пожаревац изабрано је ново руководство на период од четири године. За председника је изабран мр Новица Митић, потпреседника   Јаворка Јашаревић, начелника   Зоран Ђорђевић, секретара клуба   Снежана Арсић, а за чланове Управног Одбора ПК Вукан: Маја Смиљковић, Драгана Радуловић, Новица Цветковић, Зоран Павловић  и Милош Бранковић.Циљеви Планинарског клуба су развијање и подстцај планинарских и алпинистичких спортских дисциплина, подстицају развој квалитетних спортиста свих узраста, а посебно млађих категорија, пропагирање планинарства и алпинизма у циљу омасовљавања, развијања самосталности и другарства, солидарности, дисциплине и међособног поштовања. Ту је и брига о заштити природе и планина,  развија и одржава добре планинарске обичаје и навике, обезбеђује неопходне објекте, инфраструктуру и опрему за обављање планинарских активност, прибављање локације са комплетном документацијом за изградњу планинарског дома у обухвату грађевинског рејона насељеног места Ждрело.

Клуб активно ради и постоји 60 година, броји више од 150 чланова у Граду Пожаревцу а нема адекватне службене просторије.

Задаци Планинарског клуба Вукан су да води евиденцију чланова Планинарског клуба и регистрацију спортиста код ПСС-а проширење и верификација нових планинарских стаза на територији Браничевског Округа, обележавање и одржавањепостојећих планинарских стаза верификованих од стране ПСС-а, вођење традиционалне акције Хомољски маратон. Ту је и промовисање рекреативног планинарског спорта, а посебно спорта деце, жена и особа с инвалидитетом, организација такмичења у планинарско-спортским и алпинистичким дисциплинама и учествовање  у њима на републичком и међународном нивоу…

 Планинарски клуб  организује планинарске акције, излете, успоне, походе, логоровања, сусрете, планинарска такмичења, таборе, експедиције и друге планинарске акције у земљи и иностранству.