Традиционална међународна књижевна манифестација, која окупља песнике и љубитеље поезије и културе, одржана је 17. јуна, по пети пут,  у Етно селу „Ла Салаш“ у малоцрнићком селу Забрега. 

 У прелепом амбијенту, песници су говорили своје стихове до дубоко у ноћ. Да даљина није непремостива, када је љубав према писаној речи у питању, доказали су бројни песници и пажљива публика, који су са радошћу пружали руке један другоме и укрштали поетске гласове.

Према речима организатора ове песничке манифестације Драгана Радосављевића, културно-уметнички програм свако је доживео на свој начин, као забаву, уживање и љубав према писаној речи.

-У прилог томе  говори и чињеница да ко једном дође на Ла Салаш, враћа се поново и доводи пријатеље. Тако се шири прича о поетској манифестацији и о Ла Салашу надомак Забреге, као етно-месту, које радо прима писце. Није било лако све организовати, али ако се нешто воли, онда резултат не изостаје. Мени, као организатору је заиста важно присуство више од 140 песника, који су говорили стихове али и гостију који уживају да слушају, рекао је Радосављевић.

Песничком дружењу на Ла Салашу присуствовали су: Ружица Шафранец Кишур, Јосип Шафранец и Рената Кожић из Загреба, Гордана Сарић и Славка Божовић из Никшића, Сенахид Незировик из Тузле, песници из дијаспоре из Удружења Фокус из Беча: Биљана Стојићевић, Наташа Пајковић, Драган Перишић, Весна Валиш, Милена Микалето, Бранислав Флорановић, глумац, Славица Хаџи Сарић, новинар, Звездана Милојковић из Вићенце, Јелена Ћирић, која живи и ствара у Прагу, здравичар Милија Радивојевић Баја и  Драгиша Симић. Скупу су присуствовали и књижевник Радомир Андрић, проф др Јован Јањић, културолог, Дејан Мастиловић, власник и директор Издавачке куће ,,Филип Вишњић“ из Беогарда и песник Јеремија Лазаревић, члан УКС.

Својим гласом дружење песника оплеменили су етномузиколог Маја Радивојевић и вокални солисти Марија Стојићевић и Марија Дражић, који су се представили изворним песмама.

З. С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content