У Пожаревцу је ових дана почело са радом Спортско кошаркашко удружење „Лавице 012“. Циљ оснивања је да се омогући девојчицама из Пожаревца и Браничевског округа да се на квалитетан начин баве кошарком.

 -Трудићемо се да омогућимо све што је потребно да једнога дана наше спортско удружење прерасте у женски кошаркашки клуб и да све девојке добију квалитетно знање. Желимо да на нашим спортским теренима видимо што више девојака свесни да ће бити напорно, али уз подршку Града, Спортског савеза и других људи надамо се да ћемо направити добру базу из које ће касније проистећи једна дуготрајна прича што је и крајњи циљ, нагласила је председница Спортског кошаркашког удружења „Лавице 012“ Биљана Петровић.

Члан Градског већа задужен за спорт Милан Јовић је изразио задовољство што се на овај начин отварају нове могућности да се девојчице баве спортом и здраво одрастају.

 -Наравно, Град Пожаревац ће подржати ову спортску причу на све могуће начине и надамо се да ће велики број девојчица почети да тренира кошарку, рекао је Јовић.

Као будући тренер Кошаркашког клуба „Лавице 012“ Милица Јеремић је истакла да ће се стручни штаб потрудити да пренесе сву љубав према кошарци девојчицама – чланицама Клуба.

 -Радићемо са свим категоријама и узрастима девојчица и моја је дужност као спортског радника да им пренесем сву љубав према овом спорту. Да ли ће неко остати у кошарци или не, ми то не знамо, али је битно да се девојчице склоне са улице и постану  чланице неког спортског клуба, нагласила је Милица Јеремић.

Новооснованом женском клубу пуну подршку и логистику пружиће мушки КК „Пожаревац“, јер како је рекао секретар Дејан Радић, жеља им је да покажу да у овом граду ривалски клубови могу добро да сарађују.

-Следи мукотрпан и тежак посао, треба анимирати и окупити децу, пронаћи термине, али уз један добар рад и подршку, све је могуће, рекао је Радић.

                                                                                                                                    Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content