2020-11-23T17:32:31+01:00 23. новембра, 2020. 17:32 |

Ново радно време продајних објеката

На основу Уредбе Владе Србије о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ковид 19, од  24. новембра примењују се мере које се односе на ограничење радног времена. Почев од 24. новембра до 3. децембра ове године прописано је да од 18 часова до 05 часова наредног дана неће радити следећи објекти: угоститељски објекти (ресторани, кафићи, барови, ноћни клубови и сл.), трговински центри (затвореног типа, са заједничким улазом), позоришта, биоскопи и друге установе културе, приређивачи посебних и класичних игара на срећу (кладионице,казина и сл.), шалтерска продаја хране.

Од 17. новембра, закључно са 1. децембром апотеке и бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива могу да раде неограничено. С тим што угоститељски објекти на бензинским станицама не могу радити од 18-05 наредног дана, односно не може се вршити малопродајна делатност изузев продаје горива од 21-05 наредног дана. У истом временском периоду продавнице и други малопродајни трговински објекти неће радити од 21-05 часова наредног дана.  Делатност угоститељских објеката која се тиче доставе хране не може се обављати од 23-06 часова.

Ритејл паркови односно тржни центри на отвореном према овој уредби спадају у ред малопродајних објеката на које се односе прописане мере ограничења рада од 21 час до 5 ујутру.

Из инспекцијских служби Градске управе Пожаревца апелују на грађане и правна лица да се придржавају прописаних мера и примењују све до сада препоручене мере заштите од корона вируса.