2021-03-14T23:16:24+01:00 14. марта, 2021. 23:16 |

Ново рухо „Ожалошћене породице“

У четвртак је на Великој сцени Центра за културу Пожаревац премијерно  изведена Нушићева „Ожалошћена породица“. Ново рухо које је сјајном тексту оденула редитељка Драгана Данда Стојановић уметнички је преобратило добро знане ликове, док је публици уз забаву и смех само потврдило чињеницу да време ипак не може излечити  “Perpetuum mobile”, у овом случају болест који покрећу  похлепа, злоба и саможивост.

Легендарна комедија настала под Нушићевим пером пре скоро једног века, отпочела је нови живот снагом талента и драмског аматеризма наших суграђана Благоја Савовића, Весне Рајковић, Зорана Матијевића, Наташе Илић, Милана Илића, Зорана Стаменковића, Данде Стојановић, Гордане Митић и Александра Лукића који је успешно у последњем тренутку заменио повређеног Драгана Николића. 

Ову верзију „Ожалошћене породице“ продуцирао  Центар за културу Пожаревац на челу са директорком Галином Перић и уредником Александром Лукићем, а како смо незванично сазнали од редитељке Данде Стојановић, већ по одржаном онлајн Фестивалу „Миливојев штап и шешир“, „Породици“ су почели да стижу позиви за позоришна надметања. Но, како и у ком смеру ће се живот представе одвијати, сада највише зависи од кретања пандемије короне.  

Влада Винкић