ПОКЛОН ГРАДА САОБРАЋАЈНОЈ ПОЛИЦИЈИ У ПОЖАРЕВЦУ

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је, након потписаног уговора о примопредаји, предао кључеве новог аутомобила Драгану Ристићу, начелнику  Саобраћајне полиције у Пожаревцу. Средства у вредности од милион и по динара издвојена су из буџета Града на иницијативу Савета за безбедност саобраћаја за куповину аутомобила марке „дачија“. Новим возилом служиће се саобраћајна полиција за излазак на увиђаје:

            -Локална самоуправа је преко градског Савета за безбедност саобраћаја одвојила средства за куповину теренског возила за службене потребе полиције у Пожаревцу, рекао је Спасовић и доао да је Град  планирао и значајна средства за сектор за ванредне ситуацијее, те да ће  сарадња са  Полицијском управом у Пожаревцу бити настављена и догодине према потреби.

Планирано је да се ове године купе и панцири за припаданике Полицијске управе Пожаревац, а након низа пожара који су се  ове јесени дешавали у Граду  из буџета за 2019. годину издвојиће се новац за куповину једног ватрогасног возила, најавио је градоначелник:

-Наставићемо да помажемо и Сектор за ванредне ситуације и Министарство унутрашњих послова, тамо где они искажу реалне потребе.

            Начелник саобраћајне полиције Драган Ристић  захвалио се на добијеном аутомобилу и рекао да ће га саобраћајци првенствено  користити током увиђаја саобраћајних незгода. Он је потврдио да саобраћајна полиција у Пожаревцу има довољно патролних возила за обављање посла.

            Примопредаји возила  присуствавли су и председник Скупштине Града Бојан Илић, начелник Градске управе Александар Симоновић, председник Савета за безбедност саобраћаја Града Зоран Станојевић и начелник Полицијске управе Пожаревац Срђан Лазић.

                                                                                                                        Д.Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content