Библиотека ,,Србољуб Митић” у Малом Црнићу препознатљива је по својим многобројним активностима, а посебно по раду са најмлађима. У оквиру промоција и радионица које ова установа културе организује у сарадњи са школама на територији Општине, још једна веома успешна реализована је у петак, 23. децембра.

Ученици нижих разреда ОШ ,,Моша Пијаде” са својим учитељицама били су део креативне новогодишње приче, изражавајући своје новогодишње жеље и маштања. У радионици су настале празничне честитке, поруке и рамови за заједничке фотографије. Акценат је стављен на неговање заједништва и колективног духа у раду, уз максимално поштовање и уважавање индивидуалних разлика. Ликовна радионица наставила се часом из српског језика, на коме је међу полицама књига представљена једна од бајки браће Грим.

-Добра сарадња установа култура са васпитно-образовним установама ствара једну плодну климу за богаћење квалитета живота младих генерациј, уз максималну подршку локалне самоуправе  и Општине Мало Црниће. Само заједничким и континуираним радом које се заснива на праћењу и усмеравању деце кроз њихов раст, сазревање и школовање, а почиње од породице, стварамо добре и успешне људе, истакла је директорка Данијела Божичковић Радуловић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content