Пожаревац је добио ново удружење, „Новотаријум“.  Како и сам назив каже Удружење има визију повезивања младих особа и подстицања њихове активности у друштву у циљу позитивног развоја Пожаревца.

Удружење „Новотаријум“ своје активности спроводи кроз различите видове радионица, обука, волонтерских акција и пројеката. Поред активности, идеја удружења јесте и промоција вредности као што су поверење, заједништво, солидарност, тимски рад, толеранција, поштовање и помоћ онима којима је потребна.

Удружење чине вредни, амбициозни, одговорни, посвећени и креативни људи који се ослањају на истраживање података, проверу информација, стицање нових знања, али који имају поверења у искуства других. Да би се та искуства пренела на различите, најбоље начине,  задужен је и тим стручњака који чини председник удружења „Новотаријум“ професор физике и хемије Милан Ишљамовић, као и професока српског језика Славица Прпа, учитељица Марија Петровић  и професор математике Милош Милошевић.

Развојем вештина кроз неформалне и информалне оквире, промоцијом менталног здравља и здравих стилова живота, дигиталне писмености, очувања културног наслеђа и одрживог развоја ово удружење  учествовало је и у највећој акцији чишћења Србије под називом „Заврни рукаве“. Акција је спроведена на 320 локација широм земље са циљем промовисања волонтирања код младих и стварања чистијих, здравијих услова за живот у заједници као и рад на заједничком спровођењу идеје у реализацију зарад колективне промене на боље.

Удружење „Новотаријум“ планира да у наредном периоду спроведе и други низ активности са главним акцентом на већу укљученост младих и стварању нових прилика за њих. Било да сте вишегодишњи активисти или активисткиње, расположени волонтери и волонтерке, који су се први пут сусрели са приликама да активно учествују у  друштву, било да вас занима екологија, спорт, образовање, социјална правда и људска права, било да живите у граду, на селу или у месту које је и град и село на свој начин, чини вас посебном групом особа и добродошли сте да се придружите Удружењу. Све информације можете добити путем телефона: 060/3435-999 или инстаграм профила: @novotarium.po

Текст и фотографије: Милка Р. Сандић

Share.
Leave A Reply

Skip to content