10Поводом 15. фебруара, Светског дана деце оболеле од рака, Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, НУРДОР, организовало је хуманитарне скупове на трговима, у главним улицама и шеталиштима у око 40 градова широм Србије. Уз пригодне програме и у присуству пријатеља, родитеља, волонтера и јавних личности, НУРДОР је обележио овај значајан датум и представитио нову акцију у оквиру кампање „И ја се борим! – Старе ствари за нову наду“. Ова манифестација 15. фебруара одржана је и у Пожаревцу на Старом корзоу.

         Овом приликом НУРДОР је позвао све власнике кафића да подрже акцију, те да се 15. фебруара у времену од 12 до 14 сати, у свим кафићима кафа плаћа слањем смс-а на 1150. Цена смс била је 100 динара, а сав новац одлази за изградњу Дечје клинике у Нишу. -Ниједан допринос и донација нису мали, а више од 70 одсто средстава прикупљених за прву фазу изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења при Клиници у Нишу су донације грађана великог срца. Прва фаза је коштала 25.000.000 динара. Настављамо даље, наведено је на фејсбук страници НУРДОР-а у Пожаревцу уочи одржавања манифестације.

         Кампања „И ја се борим“, коју је Удружење започело почетком 2016. године, има за циљ подизање свести јавности о малигним обољењима код деце и позив на подршку великом пројекту од националног значаја – изградњи новог дечјег хемато-онколошког одељења при Клиници за дечје интерне болести у Нишу. Са поносом НУРДОР је крајем прошле године свечано обележио крај радова на првој фази пројекта и активно ради на прикупљању средстава за другу фазу пројекта – за унутрашње грађевинске радове, постављање инсталација, завршне и занатске радове.

Share.

Comments are closed.

Skip to content