2018-06-02T19:23:41+02:00 2. јуна, 2018. 19:23 |

О традиционалном турниру у малом фудбалу у Пожаревцу

Деценијама је Седмојулски турнир у малом фудбалу био највећа летња спортска манифестација у граду под Чачалицом. Некада на Стадиону малих спортова у центру града трајао је овај турнир по месец дана, из вече у вече под рефлекторима и окупљао велики број екипа.Трибине су биле увек пуне, а поред популарне „шеве“ било је и друге врсте забаве у виду културно- уметничких програма и наградних игара.


Сада у Пожаревцу постоји нови стадион малих спортова код хале КСЦ „Пожаревац“ и услови за одржавање овога турнира су идеални .Некако последњих година ушло  се у кризу око организације турнира. Прошле године није ни одржан,што говори да је досадашњи организатор посустао и опет је прекинута традиција. Ових дана се поново намеће ова тема. Свакако да је ГФС „Пожаревац“ најмеродавији за оживљавање турнира у малом фудбалу. Председник Владан Динић има решење и очекује пуну сарадњу са представницима Града.

-Имаћемо ових дана разговоре на ту тему са Спортским савезом Пожаревац, са менаџментом Града и КСЦ „Пожаревац“. Уколико желимо да организујемо Седмојулски турнир какав наш град  заслужује, морамо да укључимо људе из света фудбала, спонзоре, Градске управе и Спортског савеза Града Пожаревца. Добром организацијом може се направити да тај турнир буде најјачи у Браничевско мокругу какав је и био ранијих година.То је несумњиво лепа летња спортска манифестација која може да има позитиван финансијски и комерцијални ефекат, кажеДинић.

У околним градовима и местима, турнири у малом фудбалу су управо са те комерцијалне стране прави бум,а новчане награде врло високе.

-Имамо идеје и људе за успешност овог подухвата, али морамо најпре да искристалишемо финансијску страну да би се упустили у тај величанствени пројекат. Пожаревац је по Седмојулском турниру у малом фудбалу некада био чувен у Србији. Вратићемо сјај овој спортској манифестацији, која  је некада у летњим месецима у Пожаревцу трајал готово пуних месец дана и окупљала око 50.000 гледалаца и учесника, кажеДинић.

Текст и фото:Р.Сандић