Председник Општинског већа и председник Општине Кучево  Владимир Стојановић одржао је прошле седмице, по свој прилици последњу седницу Већа у овом сазиву.

Група питања о којима се расправљало и одлучивало односила се на захтеве месних заједница Волуја, Турија, Љешница и Раденка да се реши један број  инфраструктурних проблема. Захтеве су, такође упутили и Ловачко удружења „Јелен“ за донацију,  ПУ „Лане“ у вези са ненаплаћеним услугама, „Роми Хомоља“, имају проблем са пословним просторијама,  ОШ у Турији тражила је санацију крова на школској згради. 

Усвојени су још и: извештај о раду противградних станица на територији општине, Програм коришћења средстава за заштиту и унапређење животне средине, Правилник о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи, Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2020. години. Већници су такође донели одлуке: да се најбољи ђаци из свих школа награде  таблетима, да се поводом Дана Општине доделе општинске награде и признања истакнутим организацијама и појединцима, да се започне израда пројекта за подизање моста преко Пека у Раброву, на локацији на којој се некада налазио дрвени  мост као и да се у свим сеоски срединама уреде дечија игралишта .

Share.

Comments are closed.

Skip to content