2017-06-07T12:59:06+02:00 7. јуна, 2017. 12:59 |

Обележен 4.јун Дан општине Петровац на Млави: Свесни проритета и потенцијала

IMG_0407Поводом Дана Општине Петровац на Млави, у холу Средње школе „Младост“, одржана је свечана седница Скупштине општине, којом је председавао Миланче Аћимовић. Извештај о активностима и резултатима постигнутим у протеклих годину дана, локална самоуправа је представила документарним филмом.Обраћајући се званицама, председник Општине Петровац Душко Нединић је нагласио да општинско руководство има јасну визију и високо постављене циљеве за развој, како у привредној сфери, тако и у социјалној и културној.

Указао је и на очигледну чињеницу да ова локална самоуправа ове године Дан Општине дочекује у нешто лепшем Петровцу него прошле године, и истака да то показује да обећања нису била кампања за скупљање гласова, већ озбиљна намера и тежња ка опоравку ове општине, почевши од самог језгра града. Свесни смо били својих приоритета и потенцијала, па смо сходно томе и правили планове за развој, истакао је Нединић.

– Петровац на Млави више није заборављена варош, већ је стекао статус општине која свим снагама иде напред, која остварује резултате и постаје препознатљива на мапи Србије. Велику захвалност дугујемо људима у Влади Србије, а пре свега садашњем председнику Републике Србије Александру Вучићу, што су имали поверења у наше пројекте, јер без те подршке не би било ни реализације пројеката за које наш буџет није довољно јак. Захваљујем се Верољубу Арсићу, Александру Јокићу, Путевима Србије, Србијаводама, ЕПС-у, државним секретарима и помоћницима министара. Ову прилику користим и да поздравим човека који је у потпуности својим залагањем допринео да ова општина, за годину дана постигне резултате који су јасни, видљиви и који се осим из злонамерности, не могу довести у питање. Човек који је искрено и на делу утицао да Општина Петровац има веру у будућност јесте председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић, говорио је први човек петровачке Општине Нединић, и поручио:

– Оно на шта сам такође поносан је повећана транспарентност у раду и рекао бих, побољашана комуникација, али и проток информација о потребама грађана ка руководству и Управи. Потребе грађана и стварање заједнице по њиховој мери јесу наша водиља.

Између осталог, у петровачкој Општини је асфалтирано 10 улица, санирано преко 40 километара категорисаних и некатегорисаних општинских путева и уложено око 140 милиона динара. Реконструкција путева, изградња мостова, улагање у безбедност грађана, здравство и школство били су приоритети. Кроз једнократна давања пружена је помоћ најугроженијима, настављено је са издвајањима за новорођенчад и стипендијама за најбоље студенте. За субвенције за развој пољопривреде издвојено је 9,5 милиона динара и добијена је сагласност Министарства пољопривреде на план и програм за развој, тако да пољопривредници могу очекивати неколико конкурса путем којих ће се ова средства додељивати.

Свечаној седници су присуствовали Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС-а, Верољуб Арсић, потпредседник Народне скупштине Републике Србије, Велимир Станојевић, државни секретар у Министарству пољопривреде, Слободан Бранковић, директор Атлетског савеза Србије, Милетић Михајловић, народни посланик, Александар Ђокић, начелник Браничевског управног округа, Милорад Бакаловић, директор Предузећа за путеве Пожаревац, др Дејан Савић, директор Електродистрибуције Пожаревац, Зоран Диздаревић, помоћник директора Канцеларије за управљање јавним улагањима, Дане Корица, стручни саветник Спортског савеза Србије, представници општина и градова Параћина, Неготина, Пожаревца, Свилајнца, Жабара, Жагубице, Малог Црнића, Деспотовца, Костолца, Звездаре и Голупца, представници цркве, војске, полиције, правосудних орагана, јавних предузећа и установа, школа, месних заједница, удружења грађана и политичких партија.

ПРИЗНАЊА

Поводом Дана Општине Петровац, уручене су награде „4. јун“, у виду Повеља и новчаних награда, а за дугогодишњи допринос афирмацији и развоју атлетике, награда „Драгутин Томашевић“ у виду статуете додељена је директору Атлетског савеза Србије Слободану Бранковићу.

Награде су уручили председник Општине Петровац на Млави Душко Нединић, председник Скупштине Миланче Аћимовић, заменик председника Општине Горан Ристић, заменик председника Скупштине Дејан Живановић и председник Спортског савеза Општине Петровац Дејан Марковић.

ПУШТЕНА У РАД ТРАФОСТАНИЦА „СЛАТИНА“

Поводом Дана Општине Петровац свечано је пуштена у рад трафостаница МБТС 10/04 „Слатина“. Укуппна вредност инвестиције је 7,2 милиона динара, без ПДВ-а. Трафостаница је изграђена у циљу побољшања напонских прилика, пре свега у овом делу Петровца на Млави, смањења губитака и прикључења нових корисника.

– Општину Петровац видимо као малу општину у којој живе и раде вредни људи великог срца, велике љубави и жеље за променама на боље. Посебну захвалност дугујемо председнику Општине Душку Нединићу и његовим сарадницима и наша сарадња се огледа у заједничким улагањима у дистрибутивном систему, обезбеђењу имовинско – правних решавања проблема и грађевинских дозвола за изградњу наших електроенергетских објеката. Поред трафостанице, изградили смо један део 10 kv далековода у дужини од 475 метара и део нисконапонске мреже у дужини од 380 метара, рекао је између осталог директор ЕПС дистрибуција Пожаревац др Дејан Савић.

Д. Динић