2017-10-10T19:20:49+02:00 10. октобра, 2017. 19:20 |

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ЖАБАРИ: Некада борба за слободу, данас за напредак

            Свечана седница Скупштине поводом обележавања 8. октобра, Дана Општине Жабари и 73. године од ослобођења у Другом светском рату, отпочела је химном „Боже правде“ у извођењу Хора „Србски православни појци“. Скуп је отворио Дејан Адамовић, председник Скупштине општине нагласивши да се обележавањем Дана Општине и Дана ослобођења оживљава сећање на славу и храброст људи са овог подручја и одаје  почаст свима који су уградили себе и своје животе у слободу у којој данас сви уживамо.

     Д.Адамовић

Добро је да се овакви датуми из наше историје обележавају. Добро је да се младе генерације подсете шта ми то данас славимо и како је некада било тешко борити се за своју слободу. И ми се данас храбро боримо, да очувамо своје име, традицију и да осигурамо генерације које долазе, стварајући им боље и пристојније услове за живот. У протеклој години, много посла је било пред нама, много труда и залагања, наши приоритети у наредном периоду остаће исти, са јасном визијом напретка, са вером у младе генерације и бољим условима за живот и рад свих наших грађана. Година је кратак период да се уради све оно што је неопходно, а ми ћемо се и даље трудити да радимо највише и најбоље што можемо, казао је Адамовић.

Честитајући празник грађанима, председник Општине Жабари Јован Лукић је истакао да је у претходних годину дана захваљујући добром планирању и сарадњом како са републичким институцијама, другим општинама, међународним организацијама, тако и са општинским јавним предузећима и установама, доста урађено на побољашњу квалитета живота људи на овом подручју.

          Ј. Лукић

Сумирајући резултате свега оног што је урађено у протеклој години, схватио сам да немам због чега да будем незадовољан, јер смо за релативно кратко време успели да урадимо доста тога. Желео бих да нагласим да смо успели да оснажимо контакте са многим републичким институцијама и да се посебно захвалим свима вама који се несебично трудите и дајете све од  себе, заједно са општинским руководством да Општина Жабари постане лепше место за живот, закључио је Лукић.

                                 ДОБИТНИЦИ ПРИЗНАЊА

 

           Поводом празника, Октобарску награду као највише признање за изузетан допринос у развоју и афирмацији Општине Жабари у 2017. години, председник Општине Јован Лукић уручио је Верољубу Арсићу, потпредседнику Народне скупштине Републике Србије.

           Добитници Октобарских плакета су: Министарство омладине и спорта, Канцеларија за управљање јавним улагањима, емисија „С Тамаром у акцији“ и Центар за социјални рад Жабари. Признања је уручио председник Скупштине општине Дејан Адамовић.

           Заменик председника Општине Златко Драгутиновић уручио је октобарске захвалнице: Фудбалском клубу „Полет“ Александровац, Маријани Вучковић, професору енглеског језика и помоћнику директора ОШ „Дуде Јовић“, Златану Милојковићу, пољопривреднику из Брзохода, Мирјани Вујчић, медицинском техничару из Александровца, Драгани Марковић, обрачунском раднику Дома здравља Жабари, Ралету Илићу из Миријева, Милошу Марковићу, директору КУД-а „Четереже“, Славиши Ђорђевићу, пољопривреднику из Влашког Дола, Синиши Анићу, пољопривреднику из Свињарева и Јелици Гвоздић, шефу матичарске службе и матичару Општинске управе Жабари.

           У име награђених обратио се потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић: „Нисам навикао да добијам награде овакве врсте. Сматрам да увек има других особа које су заслужније од мене за развој заједнице и друштва и којима треба доделити такву награду. Међутим, био бих лажно скроман и неискрен када не бих рекао да сам задовољан зато што сам добио једно од највиших признања Општине Жабари и захваљујем се руководству и одборницима, што су ми указали овакву једну част. Ову награду доживљавам као још један мотив да пружим још већи допринос развоју заједнице на територији Општине Жабари и на територији читавог Браничевског округа, рекао је Арсић.

Свечаности су присуствовали народни посланик Драган Јовановић, начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић, представници општина из Браничевског округа, цркве, војске и полиције, директори јавних предузећа и установа.

                                                                                                            Д.Динић