Програмом који су припремили ученици у Дому културе у Пругову, етно изложбом и турниром у малом фудбалу, обележен је 16. октобар, Дан школе „Милош Савић“. Школа постоји и ради од 1840. године и ово јој је 178. рођендан. Данас наставу у овој основној школу надомак Пожаревца похађа преко 300 ћака у матичној школи у Лучици, и издвојеним одељењима у Пољани и Пругову.

            Поздрављајући госте, ученике и њихове родитеље на свечаности поводом Дана школе, директор, Славиша Стојадиновић је рекао да је ОШ „Милош Савић“ центар и носилац културно – образовних активности у локалној средини и да су њени најбољи ресурси ученици и радници и додао:

            „Што се тиче ученика, сваке године учествују на различитим такмичењима и смотрама и постижу запажене резлтате. С поносом можемо рећи да је ова година за нас била једна од најуспешнијих.“

            Ученицима школе који су постигли зашажене резултате на општинским, окружним и републичким такмичењима поводом Дана школе директор Славиша Стојадиновић је уручио награде као и захвалнице појединцима који су помогли школске активности.

            Програм који су извели ученици нижих и виших разреда био је у духу традиције српског села, од игроказа, рецитала до песама и фолклорних наступа.

Share.

Comments are closed.

Skip to content