2018-09-24T22:30:11+02:00 24. септембра, 2018. 22:29 |

Обележен Дан Пожаревачке гимназије

Свечаном академијом данас је обележен дан Пожаревачке гимназије која обележава 156 године постојања и рада. Након извођења студентске химне Gaudemus igitur великом броју гостију најпре се обратила директорка Данијела Жуковски, нагласивши:

– Када је у питању стварање добрих услова за учење и рад, после прозора школа је добила нови фасаду, током лета замењен је кров, окречене су учионице, замењено осветљење у фискултурној сали, паркет у свечаној сали, а набављени су лап топови за све учионице, телевизори, уведен интернет у све просторије. Такође, извршено је  гeoмeхaничкo испитивaњe тлa и утвршено да школа може добити спратове – онолико колико нам је потребно да пређемо на рад у једној смени, чиме би се резултати рада, посебно изазови реформисања Гимназије сигурнио били добро решени. Заједничким залагањем професора и ученика, реализоване су многе активности усмерене на подизању капацитета наставника и ученика у различитим областима. Резултати ученика у протеклој години могу се сматрати добрим, а сви матуранти, међу којима је 24 носиоца Вукове дипломе,  решили су питање даљег образовања, уписавши факултете у земљи и иностранству. Такође, ученици су током преотекле школске године узели учешће на великом броју такмичења државног и међународног нивоа.

Председник Скупштине Града Пожаревца, Бојан Илић, обративши се скупу, осврнуо се на историју Пожаревачке гимназије, потсетио на улагања Града у ову институцију, закључивши да оваква историја обавезује да се овој образовној установи, као и свим образовим установама на територији Града  локална самоуправа пружи услове какве заслужују.

Овом приликом, ученицима школе, професорима и гостима Свечане академије обратила се и Весна Недељковић, помоћница министра просвете која је, преневши честитке надлежног министра у Влади Републике Србије Младена Шарчевића, између осталог, рекла:

– Желим да са вама данас и увек делим најбоље и најлепше вредности, а то су честитост, доброта вера у успех који, уколико радите, неминовно долази. Дакле, успех је загарантован.

Једном броју сарадника и пријатеља Гимназије потом су уручена пригодна признања за допринос у претходној школској години, после чега је уследио занимљив уметнички програм ученика.

В.Винкић

Фото:В.Милић