2020-11-18T09:53:48+01:00 18. новембра, 2020. 09:53 |

Обележен Дан ватрогасаца у Жагубици

Дан ватрогасне службе у Ватрогасној јединици у Жагубици је обележен скромније него уобичајено због актуелне епидемиолошке ситуације. Командир Ватрогасне јединице, Радиша Симеоновић је тим поводом подсетио:

– Кроз две деценије постојања Ватрогасна служба је напредовала уз добру сарадњу са локалном самоуправом. Ове године је било знатно мање интервенција у односу на претходне. Због пандемије Ковид 19, решили смо да и овај наш дан обележимо у складу са околностима.

У овој 2020. години Ватрогасна јединица у Жагубици је имала педесетак интервенција. Било је мање пожара и на отвореном простору и грађевинским објектима:

-Укупно смо 38 пута изашли на гашење пожара на отвореном простору, четири пута смо интервенисали на спасавању људи у ситуацијама када су били завејани у својим аутомобилима у марту, четири техничке интервенције, две интервенције црпљења воде из просторија после бујичних поплава, потврдио је Радиша Симеоновић и додао да су ватрогасци били активно укључени и помагали када је било проглашено ванредно стање. Редовно су радили дезинфекцију улица хлором У Жагубици, Крепољину, Лазници, Селишту, Сувом Долу, Изварици и другим селима као и јавних и стамбених објеката.

Ватрогасна служба у Жагубици укупно има девет запослених.