Професори и ђаци у Голупцу прославили су 189. годину постојања и рада Основне школе „Бранко Радичевић“.  Овај колектив већ годинама постиже значајне резултате на пољу васпитања ученика. За свој рад колектив и појединци добитници су многобројних друштвених признања.          

         Прослави школе присуствовали су представници локалне самоуправе, месних заједница, директори школа са подручја Браничевског округа, јавних предузећа и установа,  као и родитељи. У овом периоду Основна школа „Бранко Радичевић“  у Голупцу, постигла је значајне резултате на пољу васпитања деце од првог до осмог разреда, а добар успех настављен је у средњим школама и на факултетима.

Добитници јубиларних награда

           О првим данима настанка ове школе као и резултатима постигнутим између два марта говорио је директор  Саша Ђорђевић који је нагласио  да се ова школска установа убраја у најстарије у Србије.

             Основна школа „Бранко Радичевић“  у Голупцу,  због специфичности географског положаја самог места и општине, ради као матична школа са седиштем у Голупцу и осам подручних одељења у  селима која припадају Општини. У школи данас  има укупно  190 ученика.

             Школу у претходном периоду карактерише отвореност ка новинама, тежња савременом приступу у образовно – васпитном раду, подстицање стручног усавршавања наставника, успеси ученика на окружним и републичким такмичењима, пружање подршке ученицима и родитељима, отвореност ка инклузивној култури и пракси.

                     Мисија школе је да негује мултикултуралност и традицију, у складу са образовним и развојном потребама и могућностима ученика, међусобно уважавање и разумевање и да развија свест о својим одговорностима, унапређујући демократизацију односа у школи. Постављају се и високи стандарди и постижу добри резултати, а негује се хуманост, креативност и спортски дух. Школа је ту  да деци савременим методама и различитим облицима рада пружи знања и вештине које ће их припремати за живот, рад и даље образовање.

          -У васпитно образовном процесу желимо да направимо заокрет од традиционалног преношења знања према развоју специфичних знања, вештина и компетенција код ученика, које ће им омогућити живот и рад у савременом друштву. Желимо да наша школа буде отворена, дигитална и интерактивна, умрежена са другим институцијама, опремљена савременим училима, окренута позитивним трендовима. Зато је наша мисија да својим ученицима дамо снагу и мудрост да својим одлукама промене свет на боље,додао је Ђорђевић.

                Јубиларну  награду за 10 година верности у школи добила је Марија Анђелковић, за 20 година Анита Симић Мићић, а за 35 година Десимирка Живковић.

         

                                                                                                                    Љ. Настасијевић       

Share.
Leave A Reply

Skip to content